Hoe werkt het

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgverleners op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgverleners, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie inzien.
Als je toestemming geeft, melden je huisarts en apotheken je burgerservicenummer (BSN) aan bij de verwijsindex van het Landelijk Schakelpunt. Kom je bij een andere zorgverlener, dan kan die met je BSN zoeken in de verwijsindex: welke zorgverleners hebben welke medische informatie over jou beschikbaar gesteld? Vervolgens kan die andere zorgverlener de gegevens inzien die hij nodig heeft voor je behandeling.

Lees meer op: www.volgjezorg.nl

Of download de folder: Download folder

Toestemming geven

Jouw toestemming kun je op drie manieren regelen:

  1. Zeg het tegen je huisarts (ook via ons inschrijfformulier) en apotheken.
  2. Geef hen een ingevuld toestemmingsformulier uit de folder: Download folder
  3. Regel het online op Volgjezorg: Online toestemming geven

 

Gegevens inzien

Op je inzage-overzicht zie je welke soorten gegevens je huisarts en apotheken delen met je andere zorgverleners. En wanneer zij die gegevens beschikbaar hebben gesteld. Ook weet je welke zorgverleners welke soorten gegevens hebben ingezien. En wanneer.

Lees meer op: www.volgjezorg.nl